Ontology (ONT)

Informatie over Ontology (ONT) lees je op cryptobeginner.nl!Ontology is een project welke op de markt is gelanceerd door het bedrijf ‘Onchain’. De kans is zeer groot dat deze naam u bekend in de oren klinkt indien u reeds over een bepaalde kennis beschikt met betrekking tot cryptocurrencies. Dat heeft alles te maken met het feit dat Onchain eveneens verantwoordelijk was voor de lancering van NEO. Het betreft hier een volledig losstaande blockchain welke niet is verbonden met Onchain. Ook Ontology is een op zichzelf staand project welke niet over een zakelijke connectie beschikt met zowel Onchain als NEO.

Beniewd naar Ontology verwachting? Onze experts leggen het uit…..

Wat is Ontology precies?

Ontology wordt vaak omschreven als een blockchain of toepassing, maar dat is eigenlijk niet correct. In plaats daarvan is het een netwerk welke bestaat uit verschillende blockchains en speciaal is opgezet om platforms over te kunnen zetten binnen het netwerk. In de basis spreekt het voor zich dat Ontology over niet onaanzienlijke gelijkenissen beschikt met NEO. Dit betekent concreet dat ze onder meer ondersteuning biedt voor zowel smart contracts als dApps. In de praktijk vormt ze dan ook één van de directe concurrenten van Ethereum. Verrassend is dat uiteraard niet echt. Reeds vanaf het moment dat NEO op de markt is gelanceerd wordt er naar het project verwezen als zijnde het “Ethereum van China”.

Welke meerwaarde biedt Ontology naast NEO?

Een zeer belangrijke vraag die vaak wordt gesteld heeft betrekking tot de potentiële meerwaarde die Ontology kan bieden binnen de markt waarin ook NEO reeds is gelanceerd. NEO doet in de praktijk in het bijzonder dienst als netwerk welke wordt gebruikt door bedrijven. Sinds de lancering van NEO is echter gebleken dat heel wat ondernemingen problemen ondervinden met het omschakelen van een bestaand systeem naar de NEO-blockchain. Het is net op dit vlak dat Ontology een belangrijke meerwaarde kan betekenen. Ontology moet namelijk aanzien worden als een brug van bestaande platformen, systemen of blockchains naar de blockchain van het Chinese NEO.

Geen ICO, wel een airdrop op de NEO blockchain

Voor (potentiële) investeerders in Ontology is het ook altijd interessant om te weten dat de lancering van Ontology niet is gebeurd door middel van een ICO. Wel is het zo dat er een airdrop plaats heeft gevonden. Het spreekt voor zich dat deze airdrop werd uitgevoerd op de blockchain van NEO. In totaal was er sprake van 20 miljoen ONT tokens welke door het bestuur van NEO werden verdeeld onder houders van de NEO-token. Voor elke NEO-token werd er 0,2 ONT toegekend. De helft daarvan kon meteen worden verhandeld. De andere helft werd voor een bepaalde tijd vastgezet. Een andere niet onbelangrijke gelijkenis van ONT met NEO is terug te vinden in het feit dat u ook voor het aanhouden van ONT in een wallet aanspraak kan maken op ONG-tokens. Deze ONG-tokens beschikken over een vergelijkbaar karakter als de GAS-tokens die worden toegekend aan NEO-houders.

ONG-tokens als een vorm van dividend

Wanneer u een bepaalde hoeveelheid aan ONT-tokens in uw wallet heeft zitten zult u kunnen vaststellen dat u daarvoor met de nodige regelmaat een bepaalde hoeveelheid aan ONG-tokens zult ontvangen. Deze ONG-tokens doen dienst als een soort van dividend waardoor ze bij een grotere hoeveelheid zomaar kunnen zorgen voor een passief inkomen. Net zoals bij NEO het geval is dient de wallet ook niet open te worden gelaten. Om de zoveel tijd even de ONG-tokens claimen is voldoende om ze te ontvangen. Net zoals bij NEO is dit toch een niet onbelangrijk extra voordeel dat is verbonden aan investeren in Ontology.

Ontology kopen

Heel wat mensen binnen de cryptomarkt zijn enthousiast over de mogelijkheden die Ontology te bieden heeft. Ondanks het feit dat er natuurlijk nooit garanties kunnen worden gegeven spreekt het voor zich dat het creëren van een platform die het voor bedrijven eenvoudiger mogelijk moet maken om blockchain technologie te gaan integreren in hun infrastructuur een niet onaantrekkelijk potentieel met zich meebrengt. Ook heel wat verschillende cryptocurrency exchanges hebben er dan ook ondertussen voor gekozen om de ONT-token te listen. Het gaat hierbij onder meer om HitBTC, Huobi Global evenals Binance en KuCoin Exchange.

Ontology kopen met iDeal

Cryptocurrencies kopen met iDeal via cryptobeginner.nl? Kijk ook eens op Bitvavo!Wilt u als nieuwe investeerder instappen in Ontology? In dat geval is het eveneens mogelijk om de ONT-token aan te kopen met behulp van iDeal. Er zijn twee verschillende cryptocurrency brokers die deze mogelijkheid aanbieden. Het gaat hierbij in eerste instantie om de broker ‘Bitvavo’. Zij maakt het niet alleen mogelijk om ONT-tokens aan te kopen met iDeal, daarnaast kunt u ze ook eenvoudig lokaal opslaan. Dit maakt het voor beginnende investeerders natuurlijk extra eenvoudig om te investeren in de ONT-token. Een andere broker die het mogelijk maakt om de ONT-token bij aan te kopen is AnyCoinDirect. Bij deze cryptocurrency broker is het eveneens mogelijk om in te stappen met iDeal, maar ook een betaling door middel van een creditcard behoort tot de mogelijkheden. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, ook indien u graag wenst te investeren in Ontology met fiat-geld is het op tal van verschillende manieren mogelijk om dat te realiseren.

Veilig uw ONT-tokens opslaan

Op het ogenblik dat u investeert in ONT-tokens is het mogelijk om deze op verschillende manieren op te slaan. In eerste instantie kunt u er natuurlijk voor kiezen om ze gewoon bij de cryptocurrency exchange of cryptocurrency broker te laten staan. Dit is erg eenvoudig, maar het zorgt er voor dat uw holdings worden blootgesteld aan bepaalde, niet te onderschatten risico’s. Het kan gelukkig ook anders. Zo is het namelijk ook mogelijk om gebruik te maken van een speciale Ontology wallet. In eerste instantie is er op dit vlak de NEON wallet waar heel wat investeerders ook hun NEO-tokens in opslaan. Het interessante van de NEON wallet is dat ze ook kan worden gebruikt in combinatie met een hardware wallet. Met name de Ledger Nano S en de Ledger Nano X zijn uitstekend te gebruiken in combinatie met de NEON wallet. Dit geldt evenwel ook voor de Trezor wallets. Wilt u toch liever gebruikmaken van een andere Ontology wallet? In dat geval is het ook altijd een mogelijkheid om kennis te maken met één van de hieronder terug te vinden mogelijkheden:

  • De mobiele ONTO wallet;
  • De OWallet voor desktops;
  • De Cyano web-based wallet;

Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, waar u ook precies de voorkeur aan mag geven voor het opslaan van uw ONT-tokens, het behoort nagenoeg allemaal tot de mogelijkheden.