Cryptobeginner.nl

OKCash (OK)

OkCash noemt zichzelf een hybride cryptocurrency waarvan de geschiedenis ons eigenlijk meevoert terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 2014. Op dat ogenblik was er evenwel nog geen sprake van OkCash, maar luisterde de cryptocurrency naar de naam ‘PIMPcash’. De ontwikkelaars kozen er uiteindelijk voor om deze naam te veranderen omwille van verschillende redenen. In eerste instantie was er bijvoorbeeld het feit dat de cryptovaluta meer mainstream moest worden, maar daarnaast moest er ook rekening worden gehouden met de innovatieve eigenschappen. Op basis hiervan werd uiteindelijk de naam ‘OkCash’ in het leven geroepen. Ben je van plan om te investeren in deze cryptocurrency, maar zou je er in eerste instantie graag meer over te weten willen komen? Dat kan op deze pagina!

Kennismaking met OkCash

Er zijn verschillende goede redenen aan te halen waarom OkCash het mogelijks in de toekomst goed zal gaan doen. In eerste instantie wordt het bij het bekijken van de geschiedenis van dit platform meteen duidelijk dat ze reeds een behoorlijke evolutie heeft gemaakt. Oorspronkelijk lanceerde het platform dan ook als Proof-of-Work, maar in een latere fase ging ze over naar Proof-of-Stake. Op dit ogenblik vereist OkCash 10 bevestigingen vooraleer een transactie kan worden goedgekeurd. De blocktijd bedraagt een mooie 72 seconden en gezien het Proof-of-Stake algoritme wordt gehanteerd is het steeds mogelijk om er voor te kiezen om je OkCash tokens te staken. Wanneer je van plan bent om dit te doen moet je er rekening mee houden dat dit minimaal voor een periode van 8 uur moet gebeuren. De maximale tijd over het staken is vastgesteld op één jaar.

Het staken van je OkCash tokens

Het feit dat OkCash een proof-of-stake algoritme hanteert betekent dat je als eigenaar van een bepaalde hoeveelheid tokens steeds kan rekenen op een extra rendement op je investering. Het exacte rendement dat je zal ontvangen is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij uiteraard onder maar aan het aantal tokens welke je in bezit hebt. In ieder geval, op het ogenblik dat je er voor kiest om een niet onaanzienlijke investering te doen in OkCash zal je steeds kunnen vaststellen dat je er op middellange tot lange termijn door middel van het toevoegen van de tokens aan je ‘staking balans’ een behoorlijke euro extra mee kan verdienen. Dit mag dan ook zeker als een extra troef worden aanzien voor deze cryptocurrency.

Snelle en voordelige uitvoering van transacties

Er zijn verschillende goede redenen aan te halen waarom het als investeerder potentieel interessant kan zijn om er voor te kiezen om een deel van je kapitaal te investeren in OkCash. Niet alleen betreft het hier uiteraard een gedecentraliseerd platform waardoor er geen centrale autoriteit is vereist voor het valideren van de betalingen, daarnaast kunnen transacties ook nog eens bijzonder snel en voordelig worden uitgevoerd. Dit maakt ze superieur ten opzichte van het klassieke, financiële systeem. De snelle verwerkingstijd van betalingen met OkCash en de korte transactietijd zorgen er in combinatie met de mogelijkheid om extra geld te verdienen door je tokens te ‘staken’ voor dat OkCash zeker een platform is om in het oog te houden. Uiteraard zijn er geen garanties.

OkCash kopen

Je kan er op verschillende manieren voor kiezen om OkCash aan te kopen. In eerste instantie is het mogelijk om er voor te kiezen om op verschillende exchanges een cryptovaluta zoals bijvoorbeeld Bitcoin of Litecoin om te ruilen voor OkCash. Dit kan je doen door gebruik te maken van de diensten van met name Bittrex, Upbit en Cryptopia. Op moment van schrijven zijn de mogelijkheden op vlak van dergelijke exchanges voor OkCash nog enigszins beperkt, maar de algemene verwachting is dat daar naar de toekomst toe wel verandering in zal komen. Er bestaat echter ook een interessante mogelijkheid om te investeren in OkCash door het uitvoeren van een betaling met iDeal. Om dit te kunnen realiseren dien je er voor te kiezen om je aan te melden bij LiteBit. Je kan vervolgens zeer eenvoudig door middel van iDeal credits kopen of rechtstreeks investeren in OkCash tokens. In het bijzonder voor de beginnende investeerder in cryptocurrencies is gebruikmaken van de mogelijkheden die een partij zoals LiteBit te bieden heeft beslist een aanrader.

Wil je OKCash (OK) kopen? Kijk dan ook eens bij LiteBit!

Welke OkCash wallet gebruiken?

Vooraleer je overgaat tot het aankopen van OK tokens dien je uiteraard over een zogenaamde wallet te beschikken. Je kan er tegenwoordig voor kiezen om je OK tokens in verschillende wallets op te slaan. Denk hierbij niet alleen aan de officiële desktop wallet van OkCash die beschikbaar is voor zowel Windows, Mac als Linux, maar ook aan verschillende online wallets zoals deze van CoinToPay en Cripto-Pay. Ook voor Android systemen is er een mobiele wallet beschikbaar. Heb je er voor gekozen om voor het aankopen van je OK tokens gebruik te maken van de mogelijkheden die LiteBit te bieden heeft? In dat geval is het met één enkele druk op de knop tijdens het aankoopproces mogelijk om de tokens in de door LiteBit zelf gehoste wallet te plaatsen. Ook dit maakt een investering in OkCash voor de beginnende crypto liefhebber een behoorlijk stuk toegankelijker.


OkCash Presentatie

Investeren in een cryptocurrency zoals bijvoorbeeld deze OkCash brengt altijd de nodige risico’s met zich mee. Er mag dan wel een interessant potentieel rendement aan verbonden zijn, wanneer het fout gaat kan het ook zomaar gebeuren dat je geïnvesteerde kapitaal in rook opgaat. Vooraleer je zuur verdiende centen te investeren in eender welke cryptovaluta is het dan ook altijd van belang om je er even in te verdiepen. Het lezen van de informatie op deze pagina kan je daar ongetwijfeld bij helpen, maar ook het raadplegen van de officiële presentatie van OkCash door de ontwikkelaar is de moeite waard. Wij hebben deze presentatie dan ook met veel plezier in deze pagina opgenomen.


OkCash Links

  • OkCash.io (de officiële website van OkCash)

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!