Huobi Token (HT)

Informatie over de Huobi token (HT) lees je op cryptobeginner.nlVerschillende cryptocurrency exchanges hebben er in het verleden reeds voor gekozen om uit te pakken met hun eigen token. Het bekendste voorbeeld hiervan is misschien wel Binance met haar Binance Coin, BNB-token. Door een eigen token uit te geven is het voor cryptocurrency exchanges mogelijk om niet alleen extra kapitaal aan te trekken, daarnaast kunnen ze hun platform tegelijkertijd ook nog eens extra in de kijker zetten. Door het aankopen van een exchange token is het voor de investeerder bovendien eveneens mogelijk om aanspraak te maken op allerhande voordelen. Nu heeft ook de Aziatische exchange ‘Huobi’ er voor gekozen om haar eigen token op de markt te brengen. Op deze pagina laten we u dan ook graag kennismaken met alle voordelen die investeren in de Huobi Token (HT) met zich mee kan brengen.

ERC20-token

In eerste instantie is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de Huobi Token op moment van schrijven nog steeds een zogenaamde ERC20-token is. Dit betekent dat ze nog niet draait op een eigen blockchain, maar gebruik maakt van het Ethereum netwerk. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat u als investeerder kunt rekenen op verschillende voordelen wanneer u er voor kiest om over te gaan tot het aankopen van deze token. We vertellen u hier verder op deze pagina graag meer over.

Niet gelanceerd als ICO

Naast bovenstaande is het eveneens interessant om te weten dat Huobi Token niet op de markt is gelanceerd door middel van een ICO. In plaats daarvan heeft Huobi er voor gekozen om geïnteresseerde investeerders de mogelijkheid aan te bieden om te investeren in de Huobi Token (HT) door middel van zogenaamde ‘Point Cards’. Deze Point Cards moesten worden aangekocht op Huobi Pro en doen eigenlijk dienst als soort van pre-paid kaart voor de standaard handelskosten die Huobi in rekening brengt aan haar gebruikers. 1 punt staat dan ook gelijk aan de waarde van één Amerikaanse dollar. Bovendien is er ook nog eens een extra voordeel verbonden aan het aankopen van deze punten. Koopt u bijvoorbeeld een 1.000 Point Card pakket? Dan betaalt u daarvoor geen 1.000, maar wel slechts 990 dollar.

Lagere kosten voor Huobi Token houders

Het eerste voordeel waar investeerders in de Huobi Token op kunnen rekenen is terug te vinden in het feit dat er op deze manier een korting kan worden verkregen op de handelskosten die door Huobi in rekening worden gebracht. De hoeveelheid aan korting die u kunt ontvangen is afhankelijk van het zogenaamde VIP level dat u aankoopt met behulp van de HT-tokens die u bezit. In het best mogelijke geval kan er op deze manier een korting worden bekomen die kan oplopen tot wel 50% op de normale transactiekosten.

Een stem in de toekomst van de Huobi exchange

Op het ogenblik dat u houder bent van een bepaalde hoeveelheid aan HT-tokens zult u kunnen vaststellen dat u over de mogelijkheid beschikt om mee te stemmen over de toekomst van het Huobi platform. Regelmatig zullen er namelijk verschillende peilingen worden georganiseerd waar u, uw stem op kunt uitbrengen. Op deze manier kunt u als investeerder van naderbij betrokken zijn bij de evolutie die Huobi mee zal maken. Verder spreekt het voor zich dat de exchange eveneens verschillende handelsparen zal aanbieden aan haar investeerders gebaseerd op de HT-token. Enkele handelsparen waar gebruik van kan worden gemaakt zijn met name:

  • HT/USDT;
  • HT/BTC;
  • HT/ETH;

Naast bovenstaande lijkt het er naar uit te zien dat een investering in de Huobi Token eveneens potentieel heeft op vlak van een mogelijke, financiële meerwaarde. Zo heeft Huobi Pro aangegeven dat het op periodieke basis een deel van de uitgegeven HT-tokens terug zal gaan inkopen. Hoe dat precies in zijn werk gaat en welk voordeel dit voor u als investeerder met zich mee kan brengen leest u in het hieronder terug te vinden stukje.

Periodiek terugkopen van uitgegeven Huobi Tokens

Huobi Pro heeft bovendien aangegeven dat ze elk kwartaal 20 procent van haar totale inkomen zal gebruiken om Huobi Tokens terug te kopen van de open markt. Alle Huobi Tokens die op deze manier teruggekocht worden zullen worden opgenomen in het speciaal daarvoor opgerichte ‘Huobi Investor Protection Fund’. Dit fonds kan van bijzonder groot belang zijn voor de toekomst van het platform. Het moet Huobi namelijk in staat stellen om haar gebruikers een bepaalde compensatie aan te bieden op het ogenblik dat er zich bijvoorbeeld een hack voor zou doen op het platform. De exchange hoopt er in te slagen om op deze manier het vertrouwen van haar (potentiële) investeerders een extra duwtje in de rug te geven.

Huobi Token kopen

De meest voor de hand liggende partij om de Huobi Token bij aan te kopen is natuurlijk de Huobi exchange zelf. Dit neemt evenwel niet weg dat er ook andere exchanges zijn waar u de Huobi Token bij kunt aankopen. Het gaat hierbij niet alleen op Gate.io, maar ook om bijvoorbeeld BitMax en natuurlijk HitBTC. Op moment van schrijven is er nog geen enkele cryptocurrency broker die het mogelijk maakt om een directe investering met fiat te doen in de Huobi Token. Wellicht dat deze mogelijkheid er ook niet snel zit aan te komen.

Hoe uw HT-tokens veilig opslaan?

U kunt er op verschillende manieren voor kiezen om uw HT-tokens op te slaan. U kunt er natuurlijk in eerste instantie voor opteren om de tokens gewoon op de exchange te laten staan. Dit is uiteraard erg eenvoudig, maar brengt in de praktijk zeker ook de nodige risico’s met zich mee. Het is namelijk zo dat uw holdings op deze manier worden blootgesteld aan een mogelijke hack of een faillissement van de exchange. Echter is het nog maar zeer de vraag of dit in deze situatie wel zoveel extra risico met zich meebrengt. Wordt Huobi gehackt of krijgt de exchange af te rekenen met financiële moeilijkheden? Dan zal dat uiteraard ook een directe impact hebben op de waarde van de Huobi Token.

Wilt u er toch liever voor kiezen om uw Huobi Tokens niet bij de exchange zelf op te slaan, maar wel op een externe locatie? In dat geval kunt u er altijd voor kiezen om gebruik te maken van een wallet met compatibiliteit voor ERC20-tokens. U kunt er op deze manier zelfs voor kiezen om uw holdings met Huobi Tokens op te slaan op een hardware wallet. Dit kan onder meer op de Ledger Nano S en de Ledger Nano X.

Conclusie; indirect investeren in de Huobi exchange

Door er voor te kiezen om over te gaan tot het aankopen van Huobi Tokens wordt er eigenlijk voor gekozen om indirect te investeren in de Huobi exchange. Hoe beter deze exchange zich naar de toekomst toe weet te profileren, des te hoger waarschijnlijk ook de waarde van haar token zal oplopen. Dit kan dus zeker het nodige potentieel met zich meebrengen, maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Mocht Huobi op een bepaald moment gehackt worden of mocht de exchange in financieel lastig vaarwater terechtkomen kan dat meteen grote gevolgen hebben voor de waarde van de token. Dit is dus zeker iets om als investeerder altijd in het achterhoofd te houden.