Cryptobeginner.nl

Emercoin (EMC)

Wanneer we de verschillende digitale valuta’s die op de markt zijn terug te vinden nauwkeurig onder de loep gaan nemen kunnen we alleen maar vaststellen dat deze vaak heel wat meer zijn dan zomaar alleen een eigentijdse manier van betalen. Heel wat van de cryptocurrencies zijn eigenlijk een compleet platform die een ruime waaier aan diensten mogelijk maken en aanbieden. Een interessante naam in dit lijstje is Emercoin. Niet alleen kan deze virtuele munt namelijk worden gebruikt als betaalmiddel, daarnaast worden er ook nog eens heel wat andere mogelijkheden aangeboden aan zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Wat je precies allemaal van deze cryptocurrency kan verwachten kom je te weten op deze pagina!

Het ontstaan van Emercoin

Misschien wel één van de meest interessante, ondergewaardeerde blockchain projecten om te volgen is Emercoin. Er wordt al sinds het jaar 2013 aan dit project gesleuteld en met succes. Wanneer we naar het ontstaan van Emercoin gaan kijken kunnen we vaststellen dat de broncode is gebaseerd op verschillende andere namen uit de cryptowereld. Het gaat hierbij niet alleen om Bitcoin, maar ook om Namecoin evenals Peercoin. Dit neemt evenwel niet weg dat er gewoon leentje buur werd gespeeld. Emercoin is een uiterst volwaardig project welke over voldoende unieke eigenschappen beschikt. Verschillende van deze eigenschappen moeten het toekomstperspectief van deze cryptovaluta garanderen. Daar zitten enkele zeer opvallende zaken tussen, namelijk:

  • Emercoin maakt gebruik van het SHA-256 algoritme. Dit betekent dat Bitcoin miners ook Emercoin tokens kunnen minen.
  • Het Proof-of-Work consensus algoritme zorgt er gecombineerd met het aspect van merged mining voor dat Emercoin eigenlijk niet te kraken is.
  • Emercoin maakt tevens gebruik van het Proof-of-Stake algoritme. Deze heeft ze overgenomen van het zogenaamde Peercoin project. Dit betekent dat je bij Emercoin niet kan rekenen op één, maar wel op twee van de beste algoritmes die er voor cryptocurrencies bestaan.

Snelle verwerkingstijd en beperkte transactiekosten

Op het ogenblik dat we een kijkje nemen op de website van Emercoin kunnen we meteen afleiden waar het bij Emercoin allemaal om draait. Het betreft hier namelijk niet zomaar een digitale valuta, maar wel een volwaardig blockchain platform welke over verschillende uiteenlopende eigenschappen beschikt. Het concept van Emercoin is eigenlijk eenvoudig. Het achterliggende bedrijf heeft een platform gecreëerd waar meerdere soorten transacties op kunnen worden verwerkt. Hierbij kan er niet alleen worden gerekend op een bijzonder snelle verwerkingstijd, daarnaast zijn ook de transactiekosten heel wat beperkter in vergelijking met de concurrentie.

Hoe kan Emercoin in de praktijk worden gebruikt?

In het bijzonder het feit dat Emercoin gebruik maakt van twee verschillende algoritmes zorgt er voor dat ze in de praktijk voor heel wat uiteenlopende diensten op een veilige en betrouwbare manier kan worden ingezet. De ontwikkelaars van het platform maken zich dan ook sterk dat Emercoin niet alleen zal kunnen worden gebruikt voor domain name services, maar ook voor gedecentraliseerd adverteren, als gedecentraliseerde vorm van authentificatie (aldus zonder dat er een wachtwoord is vereist) en nog zoveel meer. In werkelijkheid is de potentie van Emercoin nog heel wat groter. Er wordt bovendien dagelijks gewerkt om de vooropgestelde diensten ook daadwerkelijk in de praktijk aan te kunnen bieden.

Welke Emercoin wallet gebruiken?

Vooraleer over te gaan tot het aankopen van de EMC tokens van Emercoin spreekt het voor zich dat je over een bepaalde wallet dient te beschikken. We raden je altijd aan om gebruik te maken van de officiële wallet die door de cryptovaluta op de markt is gebracht. Voor Emercoin betekent dit dat je er voor kan kiezen om gebruik te maken van een wallet voor zowel Windows, macOS als Linux. Ben je er niet zo voor te vinden om deze wallet op je computer te installeren? In dat geval is er nog een interessant alternatief, in het bijzonder voor Nederlandse investeerders. Wanneer je er voor kiest om Emercoin te kopen bij LiteBit (zie hieronder) kan je er namelijk ook voor kiezen om de EMC tokens gewoon in de eigen gehoste wallet van LiteBit op te slaan. Dit kan zeer eenvoudig gebeuren en er is absoluut geen technische kennis voor  vereist.

Hoe Emercoin kopen?

Op moment van schrijven is het reeds mogelijk om Emercoin bij verschillende partijen aan te kopen of te verhandelen. Enkele bekende exchanges waar deze cryptocurrency bij gelist staat zijn onder meer HitBTC, Bittrex evenals Cryptopia. Zoals eerder reeds aangegeven is het echter eveneens een mogelijkheid om Emercoin zeer eenvoudig aan te kopen bij LiteBit. Dit is voor Nederlanders extra interessant omdat ze er een storting kunnen doen door middel van iDeal. Voor geïnteresseerde, Belgische investeerders is het dan weer een mogelijkheid om gebruik te maken van Bancontact. In ieder geval, op het ogenblik dat je wenst te investeren in Emercoin zijn er zoals je kan lezen meer dan voldoende mogelijkheden voor handen om dit te doen.

Klik hier om meteen DASH te kopen bij Litebit!


Emercoin Presentatie

Zoals je op deze pagina reeds hebt kunnen lezen is er een zeer indrukwekkend potentieel verbonden aan Emercoin. Dit neemt evenwel niet weg dat investeren in cryptocurrencies steeds een bepaald risico met zich meebrengt. Vooraleer een investering te doen is het dan ook altijd van belang om ook zelf je eigen huiswerk te maken. De informatie op deze pagina geeft je reeds een mooi beeld van de mogelijkheden en het te verwachten potentieel van Emercoin, maar het kan bijvoorbeeld ook de moeite waard zijn om even de officiële presentatie te raadplegen. Om er zeker van te zijn dat je deze niet over het hoofd ziet hebben we ze alvast geïntegreerd in deze pagina. De officiële presentatie kan hieronder geraadpleegd worden.


Emercoin Links

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!