Basic Attention Token (BAT)

Informatie over Basic Attention Token (BAT) vind je op cryptobeginner.nlDe BAT-token of ‘Basic Attention Token’ doet in de praktijk dienst als uitwisselingseenheid tussen in principe drie verschillende partijen. Het gaat hierbij niet alleen om adverteerders en uitgevers, maar ook om de gebruikers van het Basic Attention Token netwerk. Het BAT-platform heeft zich onder meer gespecialiseerd in het aanbieden van op blockchain gebaseerde digitale advertenties evenals diensten. Er wordt door BAT verder gebruik gemaakt van de gespecialiseerde op Google Chrome gebaseerde browser ‘Brave’. Sinds haar lancering heeft deze browser in verschillende landen aanzienlijk aan populariteit gewonnen.

Waar wordt de BAT-token in de praktijk voor gebruikt?

In eerste instantie is het voor adverteerders mogelijk om de BAT-token te gebruiken voor het betalen van de advertenties die ze willen uitgeven. Er valt echter nog een andere belangrijke functie toe te schrijven aan deze token. Het is namelijk ook zo dat gebruikers welke deze advertenties bekijken daarvoor in ruil eveneens BAT-tokens zullen ontvangen. Wel is het de bedoeling dat de gebruikers deze tokens niet zelf houden, maar vervolgens terug “tippen” aan makers van online content. Door gebruikers op deze manier deel te laten uitmaken van haar netwerk is de Brave browser uitgegroeid tot een fantastisch en bovendien uniek platform welke over heel wat toekomstpotentieel beschikt. Uiteraard kunnen er op dit vlak zoals steeds wel geen garanties worden gegeven.

Welke meerwaarde biedt de Brave browser?

Wanneer we het hebben over de Basic Attention Token kunnen we natuurlijk niets anders dan ook nog eens dieper ingaan op de mogelijkheden van de zogenaamde Brave browser. Het betreft hier in de praktijk een gratis, open-source browser welke is ontwikkeld door het Basic Attention team, maar in grote lijnen is gebaseerd op de Google Chrome browser. Het team dat verantwoordelijk is voor de Basic Attention Token valt onder de leiding van Brendan Eich. De kans is bijzonder groot dat deze naam u niet onbekend in de oren klinkt. Dit is het gevolg van het feit dat Eich natuurlijk ook de uitvinder is van JavaScript. Daarnaast is hij ook mede-oprichter van de Mozilla Foundation. Al deze verschillende feiten zorgen er uiteraard voor dat het met de kennis en expertise van het BAT team alvast helemaal goed zit.

Brave kan het best worden omschreven als een browser die zich specifiek wil richten op het verhogen van de privacy van diens gebruikers. Concreet betekent dit dat ze werd ontwikkeld om gebruikers te voorzien van een alternatieve internetervaring. Een standaard functionaliteit welke deel uitmaakt van deze browser heeft bijvoorbeeld betrekking tot het feit dat ze website trackers blokkeert. Daarnaast wordt er ook aan opdringerige internetadvertenties een halt toegeroepen. Dit lijken slechts kleine aanpassingen, maar dat zijn ze niet. Niet alleen worden websites op deze manier een flink stuk overzichtelijker gemaakt, daarnaast zullen websites ook nog eens heel wat sneller gaan laden. Dit zorgt er voor dat gebruikers door gebruik te maken van de Brave browser een aanzienlijk betere online ervaring zullen hebben.

Geen verkoop van data aan derde partijen

Een eveneens niet onbelangrijke eigenschap welke toegeschreven kan worden aan de Brave browser heeft betrekking tot het feit dat gebruikersgegevens het apparaat nooit zullen verlaten. Dit heeft als gevolg dat gebruikers van de browser altijd de controle hebben over hun data. Dit is iets waar u bij andere browsers alleen maar van kunt dromen. Zij staan er namelijk om bekend de gebruikersdata te verkopen aan derde partijen zonder dat de gebruiker zelf daar ook maar enige vorm van compensatie voor ontvangt.

Perfect af te stemmen op uw persoonlijke voorkeur

Het spreekt voor zich dat niet iedereen die gebruik gaat maken van de Brave browser zomaar alle advertenties die weergegeven kunnen worden wil gaan blokkeren. Bent u als gebruiker van de browser wel bereid om advertenties weer te laten geven? Dan zult u daar voor worden beloond. Deze beloning wordt uiteraard toegekend onder de vorm van BAT-tokens. Wel is het zo dat het niet de bedoeling is dat u deze tokens naar uzelf gaat tippen. Er wordt door het team achter de Basic Attention Token dan ook de nadruk op gelegd dat de tokens gebruikt dienen te worden voor het belonen van content makers op het internet.

Basic Attention Token (BAT) kopen

De Basic Attention Token of BAT-token is gelist door verschillende bekende en minder bekende exchanges. Eén van de belangrijkste cryptocurrency exchanges waar u deze token bij kunt aankopen is ongetwijfeld Binance. Daarnaast is het eveneens zo dat Coinbase Pro de BAT-token in haar aanbod heeft opgenomen en wat ook te denken van Bittrex en Huobi Global? U zou er buiten deze partijen ook nog voor kunnen kiezen om uw BAT-tokens aan te kopen bij Poloniex of bij Bithumb. Bent u nog maar net nieuw in de cryptowereld en wilt u bijgevolg graag instappen in de Basic Attention Token door middel van fiat-geld? Ook dat is mogelijk!

Basic Attention Token kopen met iDeal

Verschillende Nederlandse cryptocurrency brokers hebben er eveneens voor gekozen om de BAT-token op te nemen in hun aanbod. Het gaat hierbij niet alleen om LiteBit, maar ook om Bitvavo. Door gebruik te maken van één van deze twee partijen is het mogelijk om in te stappen in deze cryptocurrency door middel van iDeal. Bovendien maakt LiteBit het eveneens mogelijk om een investering te doen in deze token met behulp van uw creditcard. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, ook wanneer u met vers fiat-geld wenst te investeren in de Basic Attention Token is dat zonder ook maar enig probleem mogelijk.

Veilig uw BAT-tokens opslaan

Heeft u een bepaalde investering gedaan in BAT-tokens of bent u van plan om dat te doen? In dat geval is het natuurlijk ook erg belangrijk dat u grondig onderzoekt welke wallet u nu precies kunt gebruiken voor het opslaan van deze tokens. In eerste instantie kunt u er uiteraard voor kiezen om gebruik te maken van de Brave Wallet. Het betreft hier de officiële wallet voor het opslaan van de BAT-tokens. Bent u misschien toch eerder iemand die het fijner vindt om gebruik te maken van een hardware wallet voor het opslaan van uw tokens? Ook dat is perfect mogelijk. Zowel de Ledger Nano S, de Ledger Nano X als de Trezor T bieden immers ondersteuning voor de Basic Attention Token. Zowel voor de korte als voor de lange termijn zijn er dus enkele uitstekende wallets beschikbaar voor het opslaan van uw BAT-tokens.