Bitcoin is een soort virtuele valuta die u kunt gebruiken voor digitale aankopen of u kunt handelen zoals aandelen of obligaties. Voor het BTC kopen of verkopen, moet u een bitcoin exchange gebruiken, waarop bitcoin kopen mogelijk is.

De beste cryptocurrency aankopen zijn veilig, kosteneffectief, snel op te zetten, gemakkelijk te gebruiken en accepteren een verscheidenheid aan financieringsbronnen. Hier zijn onze keuzes voor de beste plaatsen voor het Bitcoin kopen

Waar Bitcoins kopen- Beste exchanges voor het kopen van Bitcoin

1. Bitvavo – Bitcoins kopen via ideal

Meer informatie over Bitcoin kopen bij Bitvavo

Waarom we het kiezen: Als u gloednieuw bent in de wereld van bitcoin en cryptocurrency, is Bitvavo een uitstekende plek om te beginnen vanwege de ondersteuning van een aantal populaire cryptocurrencies, een sterke beveiliging track record, en redelijke kosten.

Wat we leuk vinden

 • Een erkende leider is de Bitvavo exchange met een relatief lange staat van dienst in de industrie

Waarom we het kiezen: Als u gloednieuw bent in de wereld van bitcoin en cryptocurrency, is Coinbase een uitstekende plek om te beginnen vanwege de ondersteuning van een aantal populaire cryptocurrencies, een sterke beveiliging track record, en redelijke kosten.

Wat we leuk vinden

Een erkende leider in Nederland met een relatief lange staat van dienst in de industrie en meer dan 35 miljoen geverifieerde gebruikers.

Redelijke kosten en ondersteuning voor een groot aantal populaire valuta’s

Meerderheid van gebruikersactiva opgeslagen in beveiligde offline gekoelde opslag

Wat we niet leuk vinden

 • Spread pricing betekent dat de kosten hoog kunnen zijn voor grote transacties
 • Hoge kosten voor debetkaarttransacties

Bitvavo is een grote cryptocurrency portemonnee aanbieder en beurs gevestigd in San Francisco. Het heeft meer dan 35 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen, waardoor het een populaire keuze is voor cryptocurrency liefhebbers, investeerders en handelaren. Bitvavo beweert dat het meer dan $25 miljard aan activa heeft en heeft meer dan $320 miljard aan transacties vergemakkelijkt.1 U kunt tientallen valuta’s verhandelen, waaronder Bitcoin bij Bitvavo.2

Bitvavo brengt verschillende kosten in rekening, die het vooraf bekend maakt bij het invoeren van een transactie. Deze omvatten een vast bedrag per transactie en een spread van ongeveer 0,50%. De kosten variëren op basis van de financieringsmethode en kunnen oplopen tot 3,99% wanneer u een debetkaart gebruikt om te kopen.

Bitvavo biedt een sterke beveiliging door middel van Bitvavo Wallet, twee-factor authenticatie, en het gebruik van offline opslag voor de overgrote meerderheid van de activa van de klant.

2. Binance

Meer informatie over Bitcoin kopen bij Binance

Waarom we het kiezen: Binance is onze keuze voor beginners dankzij een eenvoudig te gebruiken platform en oefenaccounts waarmee u het kopen van bitcoin kunt uitproberen zonder echt geld te riskeren.

Wat we leuk vinden

 • Een eenvoudig te gebruiken webplatform geschikt voor wie nieuw is in de bitcoin.
 • Gratis oefenrekeningen met $100.000 aan virtueel geld
 • Copy-trading systeem om te leren van andere gebruikers

Wat we niet leuk vinden

 • 0,75% spread fee voor bitcoin aankopen en hogere vergoedingen op andere valuta’s

Als u op zoek bent naar een eenvoudig en gericht platform dat u in staat stelt om bitcoin te kopen terwijl u meer leert over het cryptocurrency ecosysteem, dan is Binance wellicht iets voor u. Diegenen die nieuw zijn met bitcoin zullen het eenvoudige en ongecompliceerde platform en het CopyTrader-systeem waarderen, dat u in staat stelt om de handel van anderen op het platform na te bootsen.4

U kunt de wateren testen met een virtuele rekening van $100.000 zonder risico voor uw daadwerkelijke geld wanneer u zich aanmeldt. Als u zich eenmaal op uw gemak voelt, kunt u een live transactie aangaan met echte dollars. Let op de 0,75% spread prijs voor bitcoin en hogere kosten voor andere valuta’s.5

3. Litebit

Meer informatie over Bitcoin kopen bij LiteBit

Waarom we het kiezen: LiteBit is onze keuze voor kosten dankzij commissievrije bitcoin handel.

Wat we leuk vinden

 • Geen commissie om bitcoin te kopen of te verkopen
 • Platform zeer vergelijkbaar met de handel in aandelen

Wat we niet leuk vinden

 • Korte lijst van ondersteunde valuta’s
 • Geen optie om bitcoin terug te trekken naar een crypto portemonnee

Wanneer u kosten van 0,5% of meer betaalt om te kopen en te verkopen, geeft u een groot deel van uw potentiële bitcoin-winst direct van de top op. LiteBit is het meest bekend als een commissievrije effectenmakelaar, maar u kunt ook zonder commissie bitcoin kopen en verkopen. Als u al enige ervaring heeft met beleggen op de beurs, zal het kopen van cryptocurrencies met Robinhood u waarschijnlijk bekend in de oren klinken, een bonus voor degenen die nieuw zijn met bitcoin.

LiteBit Crypto is technisch gezien een aparte rekening die u gebruikt naast uw LiteBit aandelenbeleggingsrekening. Het ondersteunt een vrij korte lijst van valuta’s, maar dat zou fijn kunnen zijn voor veel bitcoin kopers.

Wat is een Bitcoin Exchange?

Een bitcoin exchange is een digitale marktplaats waar u valuta zoals Amerikaanse dollars kunt omzetten in bitcoin. Veel beurzen die bitcoin ondersteunen, ondersteunen ook andere digitale cryptocurrencies.

Elke bitcoin exchange gebruikt zijn eigen prijzen en platform, die u direct naar de ene beurs over de andere kunnen trekken. Geavanceerde bitcoin gebruikers kunnen geïnteresseerd zijn in meer details over het type exchange. Sommige uitwisselingen gebruiken bijvoorbeeld gecentraliseerde systemen en gebruikersaccounts, terwijl andere gedecentraliseerd zijn met een focus op privacy. Afhankelijk van wat u probeert te bereiken, kan het zijn dat u het ene type uitwisseling verkiest boven het andere.

Hoe werkt een Bitcoin Exchange?

Bitcoin-beurzen verbinden kopers en verkopers met elkaar en treden in sommige gevallen op als tussenpersoon, of als makelaar. Wanneer u bitcoin koopt met behulp van een bitcoin-portemonnee, wordt de transactie opgenomen op de Bitcoin-blokketen, die in het openbaar transacties op basis van bitcoin volgt. In sommige gevallen kunnen beurzen namens u handelen en geen bitcoin leveren aan een externe digitale portemonnee.

Zijn Bitcoin Exchanges legaal?

Bitcoin-beurzen worden over het algemeen als legaal beschouwd in de Verenigde Staten. Het is echter uw verantwoordelijkheid om vermogenswinst te melden om aan de juiste kant van de wet te blijven voor uw jaarlijkse belastingaangifte.

Wat zijn enkele verschillen tussen Bitcoin Exchanges en Portemonnees?

Bitcoin beurzen zijn een plaats waar u bitcoin kunt kopen en verkopen. In veel gevallen omvat de beurs ook een portemonnee, dat is de “rekening” die uw cryptocurrency vasthoudt. Wanneer u een gecentraliseerde beurs online of via een mobiele app gebruikt, zal de beurs effectief de bitcoin voor u bewaren.

Met Bitcoin kunt u ook externe portemonnees buiten een beurs om gebruiken. Dit zijn onder andere computer- en webgebaseerde “hot wallets” en offline “cold wallets” die werken als een USB-beveiligingsfob. Als u bij de meeste beurzen bitcoin koopt, heeft u de mogelijkheid om uw munten over te dragen naar een willekeurige bitcoin-portemonnee.

Wat zijn de verschillen tussen Bitcoin Exchanges en Mining Software?

Bitcoin-mijnbouwsoftware is een soort applicatie die helpt de Bitcoin-blokketen te onderhouden. Elke transactie op de blokketen is openbaar en wordt geregistreerd op talloze computers over de hele wereld. Wanneer een transactie plaatsvindt, racen computers die mijnwerkers worden genoemd om de transactie vast te leggen en krijgen ze een kleine vergoeding, die betaald wordt door degenen die de transactie maken.

Wanneer je een bitcoin-mijnwerker bent, kun je effectief je eigen bitcoin “creëren” als je de race wint en de transactiekosten betaald krijgt. Om je kansen te verbeteren, kan je je aansluiten bij een pool met andere mijnwerkers. Wees je er echter van bewust dat de mijnbouw zeer energie-intensief is en dat het je meer kan kosten dan dat het je doet. Bitcoin-mijnbouw is het beste voor degenen die erg computergeleerd zijn.

Is het kopen van Bitcoin veilig?

Het kopen van Bitcoin is veilig wanneer u een doorgelicht en gerespecteerd platform gebruikt. Het is belangrijk om elk platform te onderzoeken waar u overweegt om Bitcoin te kopen voordat u besluit om de sprong te wagen. Omdat Bitcoin een veilige investering is, fluctueert de waarde vaker dan veel andere traditionele investeringen. Als u op zoek bent naar ondersteuning voor een decentrale manier van betalen, kan Bitcoin waardevol zijn. Er is echter geen garantie of verzekering die de waarde van wat u koopt beschermt.

Hoe kan ik goedkoop Bitcoin kopen?

Als u Bitcoin wilt kopen, volg dan deze stappen om te beginnen:

 • Kies een ruilbeurs en portemonnee aanbieder: De eerste stap is het kiezen van een plaats om uw Bitcoin te kopen en op te slaan. De eenvoudigste en snelste manier om te beginnen is om een ruil te kiezen die ook een veilige bitcoin-opslag biedt.
 • Open een account: Zodra u uw favoriete ruilmiddel hebt gekozen, moet u waarschijnlijk een account openen en persoonlijke basisinformatie verstrekken. Voor sommige gedecentraliseerde uitwisselingen is geen account nodig, maar je hebt wel een bestaande portemonnee en meer technische kennis nodig om dit type uitwisseling te kunnen gebruiken.
 • Financier uw rekening: Als u een aanbieder kiest die u toelaat om fiatstroom (USD, EUR, GBP, enz.) te storten, zal u waarschijnlijk uw rekening moeten financieren vooraleer u een order kan plaatsen. Misschien kunt u meteen met een debet- of kredietkaart kopen, maar pas op voor extra kosten.
 • Plaats een bestelling: Nu is het tijd voor het grote moment. Plaats uw order en wacht tot deze volledig is uitgevoerd. Omdat de verwerking van de blokketen enige tijd in beslag neemt, kan het zijn dat uw aankoop niet onmiddellijk wordt uitgevoerd. Er zijn veel factoren die ertoe kunnen leiden dat dit overal duurt, van een paar minuten tot meer dan een uur.

Als uw bestelling klaar is, moet u uw nieuwe bitcoin in uw bitcoin-portemonnee of account zien. Gefeliciteerd! Je bent een cryptocurrency eigenaar.

Hoe we de beste plaatsen kiezen om Bitcoin te kopen

We hebben meer dan een dozijn van de beste plaatsen om Bitcoin online te kopen en te verkopen bekeken en zijn op basis van een aantal factoren in de top zes terechtgekomen. Deze factoren waren onder andere de geschiedenis van de ruil, de klantbeoordelingen, de kosten per stuk, de sterkte van de functies voor elke digitale portemonnee en de snelheid waarmee u Bitcoin kunt kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *