Bitcoin kopen

Sinds de lancering van de Bitcoin in het jaar 2009 is er voor deze virtuele munt heel wat veranderd. Toen deze eerste cryptocurrency op de wereld werd losgelaten waren bijzonder veel mensen erg sceptisch over de toekomst er van. In het bijzonder het jaar 2017 heeft echter aangetoond over welk enorm potentieel deze virtuele munt beschikt. Op 17 december 2017 steeg de koers van Bitcoin dan ook naar een all time high waardoor de kaap van 20.000 dollar voor één enkele Bitcoin werd gerond. Het is onnodig om te zeggen dat mensen die in een vroege fase van de Bitcoin in deze virtuele valuta hebben geïnvesteerd ondertussen een zeer mooie winst hebben weten te verzilveren. Voor enkelen die investeerden in Bitcoin toen ze net was ontstaan bracht de investering zelfs genoeg geld op om bijvoorbeeld een volledige woning mee te kunnen kopen. Het hoeft dan ook niet meer benadrukt welk enorm potentieel er is verbonden aan een investering in Bitcoin.

Bitcoin kopen? Lees dan eerst ons artikel op cryptobeginner.nl!

Hoe Bitcoin kopen?

Elke dag zul je zien dat er nieuwe mensen instappen in de Bitcoin. Wanneer ook jij geïnteresseerd bent in het aankopen van Bitcoin zal het je goed doen om te weten dat je niet verplicht bent om één volledige Bitcoin aan te kopen. Met de huidige koers zou dit voor een groot aantal mensen ronduit onbetaalbaar zijn. Om toch een zo ruim mogelijke doelgroep aan te kunnen blijven spreken heeft Bitcoin er voor gekozen om haar cryptovaluta ook in kleine(re) stukjes te verkopen. Dit zorgt er voor dat ook jij een stukje Bitcoin kan bezitten! Wanneer je nu BTC kopen wil, is er wel een niet onaanzienlijke transactiekost van toepassing waar je rekening mee dient te houden. Bitcoin kopen kan bovendien op twee verschillende manieren:

 1. Je kan meteen BTC kopen met euro’s bij partijen zoals Litebit, Bitvavo & BTCDirect;
 2. Je kan er voor kiezen om een andere cryptovaluta te wisselen op een exchange;

Voor welke van de twee bovenstaande mogelijkheden je uiteindelijk zal kiezen is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke voorkeur evenals de situatie. Ben je bijvoorbeeld reeds eigenaar van een bepaalde altcoin, maar zie je een mooiere toekomst weggelegd voor de Bitcoin? In dat geval kan je door gebruik te maken van een betrouwbare exchange jouw andere cryptocurrency inwisselen voor Bitcoin.

Bitcoin kopen met iDeal

Cryptocurrency kopen op LiteBitVooraleer je Bitcoin kan kopen bij een partij zoals LiteBit of Bitvavo is het van belang om er rekening mee te houden dat je jezelf een beetje verdiept wat je met je crypto wilt gaan doen. Voor de lange termijn, of wil je echt daag ‘daytraden’. Voor Nederlanders geldt dat ze bij bij Litebit en Bitvavo de mogelijkheid hebben tot Bitcoin kopen IDEAL. Voor Belgische klanten kan er gebruik worden gemaakt van Bancontact. Beide systemen werken eigenlijk op nagenoeg dezelfde manier en zijn bijzonder betrouwbaar. Op deze manier zorg je er voor dat er geen enkele potentieel interessante situatie aan je neus voorbij gaat. Ook wordt BTC kopen met IDEAL bij deze partijen erg eenvoudig gemaakt en is dit binnen slechts enkele minuten te doen.

Voordelen van Bitcoin kopen

Bitcoin kopen brengt een aantal zeer interessante voordelen met zich mee. We leven tegenwoordig in een tijd waarin ons spaargeld helemaal niets meer oplevert. Mensen parkeren gigantische bedragen op een spaarrekening in de hoop er op z’n minst een klein rendement mee te kunnen behalen, maar de praktijk leert vaak het tegendeel. Door het bestaan van inflatie wordt er namelijk voor gezorgd dat de waarde van het kapitaal op onze spaarrekening in plaats van stijgt afneemt. Bitcoin kopen kan er voor zorgen dat je terug over een bepaald echt rendement kan beschikken. In eerste instantie met BTC (de token van Bitcoin) dan wel zijn ontwikkeld om dienst te doen als betaalmiddel, door de jaren heen is ze vooral uitgegroeid tot een interessant investeringsproduct. Wij hebben alle voordelen die Bitcoin kopen met zich meebrengt alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet:

 • Je belegt op moment van schrijven in een voor veel mensen nog onbekend product;
 • De all time high van 20.000 dollar voor één Bitcoin heeft het potentieel van deze virtuele munt aangetoond;
 • Je belegt niet in traditionele beleggingsproducten waardoor een extra spreiding van je portefeuille kan worden gerealiseerd;
 • Beleggen in Bitcoin kan je zowel op korte als op lange termijn een interessant financieel voordeel opleveren (geen garanties!);

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Bovenstaande voordelen zijn voor veel mensen ruim voldoende om er voor te kiezen om ook een stukje van hun kapitaal in Bitcoin te investeren. Bitcoin kopen mag dan mogelijks (geen garanties!) interessant zijn, je moet er altijd rekening mee houden dat er ook bepaalde nadelen aan verbonden zijn. Eén van de belangrijkste nadelen is terug te vinden in het feit dat elke cryptocurrency, maar zeker de Bitcoin over een bijzonder volatiel karakter beschikt. Dit volatiele karakter uit zich in vaak extreme koersschommelingen die zowel in pieken als in dalen kunnen voorkomen. Omwille van deze reden wordt het steeds aangeraden om alleen maar geld te investeren in Bitcoin dat je kan missen. Bitcoin kopen in de hoop snel te kunnen cashen en daarmee enkele belangrijke, dringende facturen te kunnen betalen is geen goed idee. Wees je bewust van de risico’s van je investering in cryptocurrencies en investeer alleen met kapitaal waar je niet van wakker ligt. Doorgaans herstelt de koers van een cryptovaluta zich wel na enige tijd, maar je weet maar nooit hoelang een crash precies duurt… Hou hier dus zeker en vast rekening mee.

Het veilig opslaan van je Bitcoin

Bitcoin kopen is slechts één ding, je moet ze natuurlijk ook nog ergens opslaan. Wanneer je voor het eerst gaat investeren in BTC is het van belang om er rekening mee te houden dat je tijdens het aankoopproces niet de mist in mag gaan. Een enkele fout kan er namelijk voor zorgen dat Bitcoin kopen voor jou een zure nasmaak zal krijgen. Goed, wanneer je klaar bent om Bitcoin te kopen zal je merken dat je altijd bepaalde gegevens dient in te geven. Het betreft hier de volgende zaken:

 • De hoeveelheid BTC die je wenst aan te kopen;
 • Het ontvangstadres van de wallet;

De hoeveelheid BTC spreekt in principe wel voor zich, maar het ontvangstadres van de wallet zal voor veel beginnende investeerders in Bitcoin even schrikken zijn. Welke cryptocurrency je ook wenst aan te kopen, je dient er altijd rekening mee te houden dat er een wallet ter beschikking moet zijn. Een dergelijke wallet kunnen we het best omschrijven als een virtuele portefeuille waar je BTC en eventuele andere tokens in opgeslagen worden. Een wallet bestaat in verschillende vormen, namelijk:

Een paper wallet wordt vaak gebruikt als back-up voor het geval er een probleem opduikt met de standaard wallet. Dit kan dan ook eigenlijk een eenvoudig papiertje zijn welke je gewoon ergens in je kluis legt. Zorg er uiteraard wel voor dat niet zomaar iedereen dit papiertje kan vinden of bekijken. Je weet namelijk maar nooit dat iemand er op een zeker ogenblik voor kiest om er met je portefeuille en dus ook je investeringen vandoor te gaan… In ieder geval raden wij je eigenlijk aan om steeds gebruik te maken van een hardware wallet. Het is iets duurder in aankoop (een online wallet is veelal volledig gratis), maar je zorgt er wel voor dat niemand anders met jouw kapitaal kan gaan lopen. Bovendien zijn de systemen van bijvoorbeeld Ledger en Trezor uitstekend opgebouwd wat er voor zorgt dat je bij diefstal of verlies altijd de mogelijkheid hebt om je portefeuille terug te krijgen. Na Bitcoin kopen je BTC tokens veilig opslaan? In dat geval is kiezen voor een hardware wallet zeker en vast de interessantste optie! Geef je toch de voorkeur voor een online wallet? Wees er dan op z’n minst zeker van dat je twee-staps-verificatie aanzet!

Is Bitcoin kopen interessant of niet?

Niemand kan voorspellen hoe de markt van de cryptocurrencies verder gaat evolueren. Net zo min is het voor ook maar één persoon op deze planeet mogelijk om in te schatten waar het maximale potentieel van de Bitcoin als investeringsproduct ligt. De afgelopen jaren hebben wel duidelijk gemaakt dat er enorme rendementen gerealiseerd kunnen worden met een enkele investering in BTC. Wij zijn geen beleggingsadviseurs en geven nooit garanties, maar we zijn ook niet blind voor het potentieel waar Bitcoin en de cryptocurrencymarkt in haar totaliteit over beschikt. Ben je op zoek naar een mogelijkheid om een stukje van je kapitaal te beleggen buiten de gangbare, klassieke beleggingsproducten? Wil je misschien ook wel zorgen voor een beetje extra diversiteit in je beleggingsportefeuille? In dat geval kan het zeker interessant zijn om een investering in BTC te overwegen!

Waar Bitcoin kopen?

bitcoin kopen idealDe plek waar Bitcoin kopen kan je doen bij verschillende partijen. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het vooral belangrijk om voor jezelf uit te maken of je ze gaat kopen met euro’s of je ze gaat wisselen voor een andere cryptovaluta. Bitcoins kopen is alvast mogelijk bij de onderstaande betrouwbare partijen:

 • Bitvavo (Relatief jonge aanbieder van BTC en veel altcoins); (bitcoin kopen ideal mogelijk)
 • LiteBit (aanbieder van BTC en veel altcoins);
 • Binance (’s werelds grootste exchange welke erg lage fees hanteert);
 • Kucoin Exchange (een in populariteit toenemende exchange met lage kosten);
 • Anycoin Direct (Bitcoin en altcoins kopen, ook betalen met iDeal is een optie);