Bitcoin kopen met creditcard

Lang niet iedereen heeft er voor gekozen om in de beginjaren te investeren in Bitcoin. Toen ’s werelds eerste cryptocurrency nog zo goed als onbekend was vreesden veel mensen dat ze een kort leven zou hebben. Nu blijkt dat Bitcoin toch reeds enige tijd in de markt meedraait neemt ook het vertrouwen van institutionele beleggers gestaag toe. Hoe gaat u echter te werk op het ogenblik dat u nu wenst in te stappen in Bitcoin, aldus met vers fiat geld? Dat is mogelijk bij zogenaamde cryptocurrency brokers. De manier waarop u kunt investeren in Bitcoin verschilt bovendien ook van de broker in kwestie. In dit artikel gaan we verder in op het instappen in crypto en dan meer bepaald Bitcoin met een creditcard! 

Waarom Bitcoin kopen met creditcard? 

Bitcoin kopen met creditcardOp het ogenblik dat er zich een mooi instapmoment aandient heeft lang niet iedereen meteen de mogelijkheid om zomaar wat geld van diens bankrekening in cryptocurrencies te investeren. In een dergelijke situatie kan gebruikmaken van een creditcard natuurlijk een uitstekende oplossing bieden. Bitcoin kopen met creditcard maakt het immers mogelijk om meteen in te stappen in Bitcoin terwijl het bedrag van je investering pas aan het einde van de maand zal worden afgeboekt. Zo wordt investeren in crypto alleen maar nog toegankelijker!

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Een belangrijk nadeel om rekening mee te houden bij Bitcoin kopen met creditcard heeft te maken met het feit dat je op deze manier vaak wordt geconfronteerd met extra kosten. Het is dan ook zo dat het merendeel van de brokers er voor kiezen om een extra kostprijs aan te rekenen op het ogenblik dat er wordt ingestapt in crypto met een creditcard. Wanneer u er voor kiest om te investeren in Bitcoin voor de lange(re) termijn hoeft dit uiteraard geen enkel probleem te zijn. Stapt u echter in, in crypto voor de korte termijn waardoor het voor u van belang is dat er zo snel mogelijk rendement mee kan worden gerealiseerd? In dat geval is het wellicht een stukje minder interessant om Bitcoin te kopen met een creditcard. 

Waar Bitcoin kopen met creditcard? 

Er zijn tal van verschillende partijen die het mogelijk maken voor investeerders om in te stappen in Bitcoin evenals allerhande altcoins door middel van een betaling met creditcard. Eén van deze partijen is LiteBit. Deze cryptocurrency broker staat er om bekend een zeer groot aanbod boordevol met verschillende cryptovaluta’s aan te bieden. In al deze digitale assets kan er worden geïnvesteerd met een creditcard. Op deze manier kunt u meteen een bepaalde positie innemen zonder dat u daarvoor direct het geld van uw bankrekening ziet verdwijnen. 

LiteBit is niet de enige partij die het mogelijk maakt om in te stappen in crypto door gebruik te maken van een creditcard, in tegendeel. Het is namelijk eveneens zo dat een partij zoals bijvoorbeeld BTCDirect het ook mogelijk maakt om een dergelijke investering te doen. BTCDirect focust zich uiteraard in het bijzonder op investeerders in Bitcoin waardoor ook deze cryptocurrency broker het overwegen zeker en vast waard kan zijn. 

Vergelijk de kosten bij cryptocurrency brokers

Tot slot nog een belangrijke tip. Wilt u ook graag Bitcoin kopen met creditcard? In dat geval is het altijd de moeite waard om de kosten die hiervoor worden aangerekend te vergelijken bij de verschillende cryptocurrency brokers die hun diensten aanbieden. Zo’n vergelijking maakt het namelijk mogelijk om zeer eenvoudig een besparing te realiseren op jouw investering in Bitcoin!