Cryptobeginner.nl

Bitcoin accepteren als webshop of handelaar?

Bitcoin mag dan een interessante asset zijn op vlak van “store of value”, het spreekt voor zich dat deze digitale valuta in eerste instantie in het leven is geroepen om (digitale) betalingen mee uit te voeren. Door de jaren heen hebben steeds meer partijen verspreid over de wereld er dan ook voor gekozen om Bitcoin als betaalmiddel te accepteren. Bent u eveneens een webshop of handelaar en denkt u er aan betalingen in Bitcoin in uw webwinkel te accepteren? In dat geval is het de moeite waard om rekening te houden met de informatie hier op deze pagina!

Bitcoin accepteren als handelaar? 

Bitcoin betalingen integreren in een webwinkel 

Bent u reeds eigenaar van een webwinkel? In dat geval is de kans bijzonder groot dat u reeds bekend bent met platformen zoals bijvoorbeeld Shopify en 3Dcart. Beide platformen staan er om bekend reeds over een min of meer kant en klare integratie te beschikken voor Bitcoin. Beide partijen werken hiervoor samen met het bekende ‘BitPay’. Op het moment dat u er voor kiest om cryptocurrencies te gaan accepteren in uw webshop kunt u een keuze maken uit verschillende services om mee samen te werken. Buiten BitPay is het op dit vlak ook mogelijk om gebruik te maken van ‘Coinpayments’. Toch moet het gezegd dat BitPay op de Nederlandse markt op moment van schrijven de belangrijkste speler is. 

Welke risico’s brengt Bitcoin accepteren met zich mee? 

Heel wat (online) handelaars hebben er tot dusver nog niet voor durven kiezen om Bitcoin en andere cryptocurrencies te accepteren. Dit heeft alles te maken met het feit dat men vreest blootgesteld te zullen worden aan prijsfluctuaties. In het bijzonder voor de verkoop van producten of diensten met een beperkte winstmarge kan dit een belangrijk struikelblok zijn. In de praktijk is deze vrees echter nergens voor nodig, in tegendeel. Het is namelijk zo dat u door gebruik te maken van een dienst als Coinpayments meteen de ontvangen Bitcoins kan omzetten euro’s. Zou u liever toch een beperkt percentage willen aanhouden in Bitcoin? Dan behoort ook dat tot de mogelijkheden!

Welk potentieel biedt Bitcoin accepteren? 

Bitcoin accepteren als handelaar brengt in de praktijk ook heel wat interessante voordelen met zich mee. Niet alleen is Bitcoin een zeer veilig en snel betaalmiddel, daarnaast hebben partijen die er voor hebben gekozen om snel Bitcoin te accepteren ook op vlak van publiciteit een aanzienlijke meerwaarde weten te realiseren. Het accepteren van Bitcoin in uw webwinkel zou er dan ook in de praktijk zomaar voor kunnen zorgen dat u, uw klantenbestand en omzet significant zult zien toenemen. Het potentieel van Bitcoin accepteren in uw webwinkel mag dan ook absoluut niet worden onderschat. 

Bitcoin acceptatie, cruciaal voor de toekomst? 

In verschillende landen ter wereld is er sprake van een ongelofelijke inflatie. Deze zorgt er voor dat inwoners van deze landen haast genoodzaakt zijn om uit te wijken naar Bitcoin evenals andere cryptocurrencies. Wanneer u zich met uw zaak (deels) wenst te richten op één of meerdere van deze landen is het beslist de moeite waard om betalingen in crypto te accepteren. Doet u dat niet? Dan is het zomaar mogelijk dat u een significant deel van uw potentiële doelgroep nooit zult kunnen overhalen om bij u producten aan te kopen of diensten af te nemen. Ook omwille van deze reden is Bitcoin accepteren zeker het overwegen waard.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!