Cryptobeginner.nl

Hoe je gratis Callisto tokens claimen tijdens Ethereum Classic airdrop?

Hoe je gratis Callisto tokens claimen tijdens Ethereum Classic airdrop?

Sinds de aankondiging van de aankomende airdrop op Ethereum Classic waarbij houders van ETC tokens gratis Callisto tokens zullen ontvangen is de koers aanzienlijk gestegen. Op moment van schrijven noteert de koers van Ethereum Classic dan ook hoger dan 28 euro. Dat is een aanzienlijk verschil in vergelijking met de koers tijdens de crash op 6 februari. Toen was het mogelijk om één ETC token te kopen voor net wat meer dan 12 euro. Zij die op dit moment hebben ingekocht hebben inmiddels dan ook een mooi rendement weten te realiseren. Bovendien kan de aankomende Callisto airdrop daar nog een mooi extraatje aan toevoegen. Veel mensen stellen zich echter de vraag hoe ze nu precies hun CLO tokens kunnen claimen. Wij zochten dit voor je uit en hebben enkele belangrijke aandachtspunten in dit artikel op een rijtje gezet.

Alles over de Callisto airdrop lees je op cryptobeginner.nl

Wanneer vindt de Callisto airdrop plaats?

De screenshot van je Ethereum Classic saldo zal worden genomen op blok 5500000. Op het ogenblik dat je dan houder bent van één of meerdere ETC tokens zal je voor elke token ook één CLO exemplaar ontvangen. Dit betekent dat er voor deze airdrop een 1:1 ratio van toepassing is. Het is mogelijk om hetzelfde adres te gebruiken voor zowel je Ethereum Classic als je Callisto. Zij die de whitepaper van Callisto willen raadplegen kunnen dat doen door het bezoeken van deze link.

Welke wallet gebruiken voor het claimen van je CLO tokens?

Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven is het zo dat hetzelfde adres van je Ethereum Classic zal moeten worden gebruikt op het CLO netwerk. Dit betekent dat je door het eenvoudig unlocken van je wallet ook meteen je balans in CLO tokens zal zien staan. Wat dit betreft dient er wel rekening mee te worden gehouden dat het soort wallet waar je, je ETC in hebt staan van belang is. Wat dit betreft werd er officieel gesteld dat de volgende wallets zeker zullen werken voor het claimen van je CLO tokens:

Eventueel zou ook MyEtherWallet de Callisto airdrop kunnen ondersteunen, maar daar bestaat op moment van schrijven nog enige onduidelijkheid rond. Dit is uiteraard afhankelijk van de keuze van de ontwikkelaars. Indien zij er uiteindelijk niet voor kiezen om Callisto te ondersteunen is het nog steeds mogelijk om met je account van op MyEtherWallet in te loggen op ClassicEtherWallet. Beiden zijn immers compatibel met elkaar.

Wat wanneer je, je Ethereum Classic bij een exchange hebt staan?

Veel mensen kiezen er nog steeds voor om hun ETC tokens gewoon bij de exchange te laten staan waarbij ze, ze hebben aangekocht. Dat is niet alleen zeer onveilig, daarnaast is het ook nog eens zo dat de kans erg groot is dat je hierdoor je CLO tokens zal mislopen. Het spreekt voor zich dat elke exchange haar ETC tokens ook dient in een bepaalde wallet te plaatsen, maar dat betekent niet automatisch dat ze ook de CLO tokens toekennen aan hun gebruikers of klanten. In principe moet je dit dan ook altijd controleren in het nieuws- of blogoverzicht van de exchange in kwestie. Ga er standaard toch maar gewoon vanuit dat je, je CLO tokens op deze manier niet kan claimen en sla ze bij voorkeur op in ClassicEtherWallet. Dit is sowieso een flink stuk veiliger, niet in het minst omdat je voor het (un)locken van deze wallet gebruik kan maken van een hardware wallet zoals Trezor of de Ledger Nano S.

BitTorrent Token snapshot uitgevoerd, eerste airdrop een feit

BitTorrent token, eerste airdrop een feit

Er is de laatste tijd heel wat gezegd en geschreven over de BitTorrent Token (BTT). Nu is de eerste van vele airdrops een feit. De token welke is gebaseerd op het TRON (TRX) netwerk heeft succesvol haar eerste airdrop afgerond. De airdrop kwam er na een snapshot die had plaatsgevonden en de hoeveelheid aan TRX-tokens per investeerder had geïndexeerd. De tokens wisten de eigenaars snel te bereiken. Voor het verspreiden van die tokens werd uiteraard gebruik gemaakt van het hogesnelheidsnetwerk van TRON. Dit werd door de oprichter van TRON, namelijk Justin Sun zelf aangekondigd.

“We hebben 10,856,613,707 #BTT naar #TRX houders verstuurd. Dit betekent dat er sprake is van een completion rate van 99,69 procent! We hadden in eerste instantie gepland om de airdrop binnen 48 uur af te kunnen ronden. Echter zijn we er door gebruik te maken van de snelle #TRON blockchain in geslaagd om dit in slechts 4 uur tijd te doen.”

Bovenstaande tweet werd door Justin Sun zelf de wereld ingestuurd. In tussentijd heeft het BTT team zelf aangekondigd dat de huidige airdrop de eerste zal zijn in een lange reeks van airdrops. Meteen waarschuwde het team ook nog eens voor malafide websites die proberen om de private keys van de tokens in handen te krijgen. De BTT asset krijgt een airdrop voor alle TRX-houders op verschillende exchanges en wallets. Voor het verkrijgen van de tokens gelden geen extra eisen, tenzij dus in het bezit zijn van een bepaald aantal TRX-tokens.

Binance is belangrijkste exchange voor BTT

Ondanks het feit dat de BTT-token door steeds meer exchanges wordt gelist moet het gezegd dat het belangrijkste deel van het volume zich nog steeds manifesteert op de exchange Binance. Inmiddels heeft de token ook een aanzienlijke prijsstijging ondergaan. In eerste instantie noteerde ze dan ook aan een waarde van 0,00000007 dollar. Die waarde is nu gestegen naar 0,00000027 dollar. Meer dan 46 procent van het volledige handelsvolume in BTT wordt gerealiseerd door het handelspaar met Tether (USDT). BTT weet bovendien een dagelijks volume te realiseren van een mooie 187 miljoen Amerikaanse dollar. Dat betekent een meerwaarde van 19 procent over de voorbije 24 uur.

Waarde van TRX-token onder druk

Het vervolledigen van de airdrop lijkt ook een negatief effect met zich mee te hebben gebracht. De waarde van de TRX-token is namelijk over de voorbije 24 uur met 5 procent gedaald. Dit heeft de waarde van de TRX-token tot een niveau van 0,024 dollar gebracht. Het dagelijkse handelsvolume ligt weliswaar nog steeds boven de 200 miljoen dollar.

Periodieke BTT airdrops tot 2025

Dat de eerste airdrop nog maar het puntje van de ijsberg is wordt meteen duidelijk wanneer we er de complete lijst met geplande airdrops bij gaan nemen. Op moment van schrijven staan er dan ook maandelijkse airdrops gepland tot in het jaar 2025. De digitale asset zal in eerste instantie vooral gebruikt worden door BitTorrent gebruikers. Hun aantal wordt op dit ogenblik geschat op zomaar even meer dan 145 miljoen. TRON heeft reeds bekend gemaakt nauwkeurig samen te gaan werken met het BTT project om de maandelijkse airdrops tot een goed einde te kunnen brengen.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!