Het lijkt er steeds meer naar uit te zien dat we die vervelende cryptowinter achter ons hebben gelaten. Dit is niet alleen terug te zien in de koersen van verschillende cryptovaluta’s, wat ook te denken van het volume dat op diverse netwerken wordt gerealiseerd? Neem nu bijvoorbeeld Ethereum. Dit is één van de assets die de zwaarste klappen heeft opgevangen tijdens de cryptowinter. Nu lijkt er echter terug beterschap zichtbaar. Op 28 juni van dit jaar werden immers terug voor het eerst in een jaar tijd meer dan een miljoen transacties per dag geregistreerd. De laatste keer dat, dat gebeurde was in mei 2018. 

Verrassend dicht bij record 

Ondanks het feit dat het dus al even geleden is dat we nog een dergelijke hoeveelheid aantal Ethereum transacties verwerkt zagen worden binnen een tijdspanne van slechts één dag is het wel zo dit volume niet zo ver af is gelegen van het record dat door het Ethereum netwerk werd neergezet. Het record staat namelijk op 1.349.890 transacties. Dit vond plaats op 4 januari 2018. Ongeveer een weekje later steeg bovendien ook de koers van Ethereum naar haar hoogste notering ooit, namelijk 1.168 euro. Het ging Ethereum in deze periode duidelijk voor de wind, maar daar kwam helaas abrupt een einde aan. Mensen die op het hoogtepunt van de cryptocurrency hebben geïnvesteerd zagen hun investering vervolgens stevig terugvallen. 

Niet alleen de koers van de ETH-token kreeg rake klappen te verduren, ook het aantal transacties viel aanzienlijk naar omlaag. Het laagste aantal transacties per 24 uur werd gerealiseerd op 9 februari. Toen werden er binnen een tijdspanne van 24 uur niet meer dan 381.151 transacties verstuurd op het netwerk van Ethereum. Op dit ogenblik bedroeg de waarde van de ETH-token ook slechts 104 euro. Nu lijkt Ethereum de weg naar boven een beetje teruggevonden te hebben. Op moment van schrijven noteert ze dan ook aan een actuele koers van 268,35 dollar. Uiteraard moet er nog heel wat gebeuren vooraleer er terug stappen kunnen worden gezet naar een mogelijke nieuwe all-time high. 

Grote stappen moeten worden gezet 

Ondanks het feit dat het aantal transacties op het netwerk van Ethereum dus duidelijk terug de goede kant op gaan moet het gezegd dat er nog danig aan de weg zal moeten worden getimmerd. Ethereum voelt dan ook de hete adem in haar nek van andere projecten zoals bijvoorbeeld TRON. Recent raakte bovendien ook nog bekend dat de Kakao blockchain zomaar even 15 keer sneller is in vergelijking met Ethereum. Er was een tijd dat er binnen de cryptocurrency community druk werd gespeculeerd over het feit of Ethereum de eerste plaats van Bitcoin zou kunnen overnemen, maar van die speculatie is op vandaag geen sprake meer. Het verschil tussen beide projecten op vlak van marktwaarde is daarvoor gewoon veel te groot geworden. Ook dit maakt de geleden verliezen voor Ethereum op extra pijnlijke wijze duidelijk.

Bij monde van Vitalik Buterin werd in ieder geval gesteld dat er geen reden is tot paniek. Er wordt volgens hem dan ook hard aan de weg getimmerd. Het is inderdaad correct dat er nog heel wat op de planning staat voor Ethereum. Zo is er bijvoorbeeld de overstap naar het Proof of Stake algoritme dat staat gepland voor 2020. Daarnaast heeft Buterin ook reeds aangegeven zich meer op privacy te willen richten met Ethereum. Ook dit zou de asset een extra duwtje in de rug kunnen geven. In ieder geval, de toekomst zal het ons leren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *